COVID-19 (Rychlý test - Biotest)

09.04.2020 11:36

 

Od 14.4.2020 nabízíme všem zájemcům test na koronavirus.

Test je prováděn z kapilární krve a výsledek je k dispozici za 10minut. 

Test není hrazen zdravotní pojišťovnou. Některé pojišťovny můžou na toto vyšetření přispívat v rámci jejich programů.

Diagnostická citlivost testu je podle klinických studií 94,1 %.

Diagnostická specificita je 99,2%

Pro koho je test určen:

Test ukazuje na přítomnost protilátek IgG a IgM proti SARS-CoV-2. Chcete vědět, zda se již s virem setkali a máte protilátky? 

Protilátky třídy IgM jsou detekovatelné 3-7 dní po nástupu infekce. Protilátky třídy IgG jsou detekovatelné u sekundární infekce a ve většině případů jsou detekovatelné současně i protilátky třídy IgM. 

 

Sérologický test je obvykle do 7. dne onemocnění COVID-19 negativní (jde o tzv. sérologické okno), a proto je vhodné test provádět po delší době od počátku klinických příznaků infekce – optimálně 10. až 14. den. V případě testování osob bezpříznakových nebo pacientů s minimálními klinickými příznaky může být výsledek testu negativní i po 14 dnech od stanovení diagnózy COVID-19. Negativní test tedy u osob bez příznaků nebo s mírným průběhem COVID-19 infekci nevylučuje

Pozitivní výsledek rychlotestu je třeba ověřit vyšetřením na přítomnost viru pomocí RT-PCR. V případě pozitivity RT-PCR je pacient infekční. Negativita RT-PCR testu a pozitivita protilátkového rychlotestu může svědčit pro prodělanou infekci.

 

 

 

 

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode