Opatření v době pandemie COVID19

29.10.2020 00:00

Opatření při výskytu respiračního onemocnění v době pandemie COVID 19

Telefonická nebo emailová komunikace.

V případě, že jste onemocněli respiračním onemocněním (rýma, kašel, škrábání v krku, zvýšená teplota) a nemáte alarmující příznaky (zhoršení onemocnění srdce, vysoký tlak nereagující na léčbu, zhoršení dýchání při astmatu nebo CHOPN, špatně kompenzovaná cukrovka, závažné onemocnění jater nebo ledvin, těžká obezita -  BMI nad 40, pacienti, u kterých probíhá radioterapie nebo chemoterapie, pacienti na dialýze, pacienti po transplantaci, pacienta na kyslíkové terapii), budete léčen symptomaticky léky na kašel, rýmu, bolesti v krku, ATB,…apod. a bude Vám vystaven doklad o pracovní neschopnosti na dobu 3 dnů. Izolace proběhne v domácím prostředí. Po 3 dnech proběhne kontrola distanční formou (telefonicky či emailem). V případě, že jste bez teplot a bez příznaků, prodlužuje se neschopnost na celkem 10 dnů. Pokud přinesete doklad o provedení PCR vyšetření s výsledkem SARS-Cov-2 negativní, může se Vám pracovní neschopnost ukončit i dříve.

V případě, že jsou klinické příznaky onemocnění stále přítomny 3. den, 4. až 5. den je pacient odeslán na vyšetření PCR.

 

  • V případě, že máte podezření na nákazu infekcí COVID 19, můžete postupovat i podle informacích uvedených na stránkách https://nemocniceprerov.agel.cz/covid-19/mate-podezreni.html. 
  • Bližší informace naleznete i na webu Ministerstva zdravotnictví ČR (www.mzcr.cz), Ministerstva zahraničních věcí ČR (www.mzv.cz) a Státního zdravotního ústavu (www.szu.cz)

 

email: medikam@email.cz

 

 

© 2013 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořeno službou Webnode